Tradiční rybí polévka ze Szegedu.

3 položek celkem
Pepř černý mletý 100g
Novinka
45 Kč

netto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 103 g trvanlivost: viz. na obalu Země původu: Viet Nam uskladněni: na suchém, chladném a před světlem...

Kód: 10092
Szegedi paprika pálivá 100g
49 Kč

chuť: pálivá netto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 103 g suroviny a výrobce: 100% maďarský produkt - Szeged uskladněni: na suchém a chladném místě,...

Kód: 10005
Szegedi paprika sladká 100g
49 Kč

chuť: sladká netto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 103 g suroviny a výrobce: 100% maďarský produkt - Szeged uskladněni: na suchém a chladném místě,...

Kód: 10004

 

Na 4 porce potřebujeme:

 

 

Příprava:

 

Do většího hrnce dáme kousky candátu, hlavy ze sumečka a kousky z kapra. Cibuli a česnek nakrájíme na menší kousky a vsypeme je do hrnce. Poté zalejeme 2 litry vody.

Přidáme sůl a pepř, přivedeme k varu, sebereme pěnu a zasypeme mletou paprikou.

Vaříme na prudkém ohni po dobu 25 minut.

Filety ze sumečka osolíme a odložíme bokem.

Po uplynutí doby vaření obsah polévky propasírujeme přes sítko a znovu přivedeme k varu, přidáme k tomu filety ze sumečka a vaříme dalších 10 – 15 minut.

Podáváme horké s čerstvým chlebem a pálivou paprikou.

 

60 minut / příprava 20 min. + vaření 40 min.

 

Potřebné produkty k receptům najdete v naší nabídce: