Tradiční rybí polévka ze Szegedu.

3 položek celkem

Cena

5979
15979
Pepř černý mletý 100g
59 Kč

etto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 103 g trvanlivost: viz. na obalu Země původu: Viet Nam uskladněni: na suchém, chladném a před světlem chráněném místě v uzavřeném obalu.

10204
Szegedi paprika pálivá 100g
79 Kč

chuť: pálivá netto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 103 g suroviny a výrobce: 100% maďarský produkt - Szeged vyrábí: RUBIN Szegedi Paprikafeldolgozó Kft.  H-6771...

10005
Szegedi paprika sladká 100g
79 Kč

chuť: sladká netto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 103 g suroviny a výrobce: 100% maďarský produkt - Szeged vyrábí: RUBIN Szegedi Paprikafeldolgozó Kft.  H-6771...

10004

 

Na 4 porce potřebujeme:

 

 

Příprava:

 

Do většího hrnce dáme kousky candátu, hlavy ze sumečka a kousky z kapra. Cibuli a česnek nakrájíme na menší kousky a vsypeme je do hrnce. Poté zalejeme 2 litry vody.

Přidáme sůl a pepř, přivedeme k varu, sebereme pěnu a zasypeme mletou paprikou.

Vaříme na prudkém ohni po dobu 25 minut.

Filety ze sumečka osolíme a odložíme bokem.

Po uplynutí doby vaření obsah polévky propasírujeme přes sítko a znovu přivedeme k varu, přidáme k tomu filety ze sumečka a vaříme dalších 10 – 15 minut.

Podáváme horké s čerstvým chlebem a pálivou paprikou.

 

60 minut / příprava 20 min. + vaření 40 min.