Pečená vepřová panenka zabalená do slaniny

2 položek celkem
Pepř černý mletý 100g
Novinka
45 Kč

netto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 103 g trvanlivost: viz. na obalu Země původu: Viet Nam uskladněni: na suchém, chladném a před světlem...

Kód: 10092
Szegedi paprika sladká 100g
49 Kč

chuť: sladká netto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 103 g suroviny a výrobce: 100% maďarský produkt - Szeged uskladněni: na suchém a chladném místě,...

Kód: 10004

 
Na 6 porcí potřebujeme:
 

 

Příprava:

 

Panenku omyjeme a očistíme.

Plátky panenky z obou stran dle chuti osolíme a opepříme, poté do plátků masa uděláme dírky nožem, tak abychom do dírek v mase mohli vložit prolisované kousky česneku, případně maso česnekem ještě potřeme z obou stran.

Vezmeme 5 lžic tuku které rozehřejeme na pánvi, k tuku přidáme sladkou mletou papriku, rozmarýn, majoránku a důkladně promícháme.

Připravenu panenku touto směsí potřeme, vložíme do předem vymaštěného pekáče zbývajícím tukem, nakonec maso zakryjeme plátky slaniny.

Panenku vložíme do předem předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme ji po dobu 20 minut.

Poté pekáč vyjmeme z trouby a k masu přidáme nakrájenou cibuli.

Maso přikryjeme alobalem, pekáč vložíme zpět do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů, po dobu 50 minut. Po upečení vyndáme pekáč z trouby a necháme maso 10 minut odpočívat.

Nakonec maso nakrájíme. Podáváme s bramborovou kaší.

 

85 minut / příprava: 15 min. + pečení: 70 min.

 

Potřebné produkty k receptům najdete v naší nabídce: