Pečená vepřová panenka zabalená do slaniny

2 položek celkem

Cena

5979
15979
Pepř černý mletý 100g
59 Kč

etto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 103 g trvanlivost: viz. na obalu Země původu: Viet Nam uskladněni: na suchém, chladném a před světlem chráněném místě v uzavřeném obalu.

10204
Szegedi paprika sladká 100g
79 Kč

chuť: sladká netto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 103 g suroviny a výrobce: 100% maďarský produkt - Szeged vyrábí: RUBIN Szegedi Paprikafeldolgozó Kft.  H-6771...

10004

 
Na 6 porcí potřebujeme:
 

 

Příprava:

 

Panenku omyjeme a očistíme.

Plátky panenky z obou stran dle chuti osolíme a opepříme, poté do plátků masa uděláme dírky nožem, tak abychom do dírek v mase mohli vložit prolisované kousky česneku, případně maso česnekem ještě potřeme z obou stran.

Vezmeme 5 lžic tuku které rozehřejeme na pánvi, k tuku přidáme sladkou mletou papriku, rozmarýn, majoránku a důkladně promícháme.

Připravenu panenku touto směsí potřeme, vložíme do předem vymaštěného pekáče zbývajícím tukem, nakonec maso zakryjeme plátky slaniny.

Panenku vložíme do předem předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme ji po dobu 20 minut.

Poté pekáč vyjmeme z trouby a k masu přidáme nakrájenou cibuli.

Maso přikryjeme alobalem, pekáč vložíme zpět do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů, po dobu 50 minut. Po upečení vyndáme pekáč z trouby a necháme maso 10 minut odpočívat.

Nakonec maso nakrájíme. Podáváme s bramborovou kaší.

 

85 minut / příprava: 15 min. + pečení: 70 min.