Bakoňské šťavnaté masové kuličky

2 položek celkem

Cena

5979
15979
Pepř černý celý 100g
59 Kč

netto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 103 g trvanlivost: viz. na obalu Země původu: Viet Nam uskladněni: na suchém, chladném a před světlem chráněném místě v uzavřeném obalu.

10203
Szegedi paprika sladká 100g
79 Kč

chuť: sladká netto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 103 g suroviny a výrobce: 100% maďarský produkt - Szeged vyrábí: RUBIN Szegedi Paprikafeldolgozó Kft.  H-6771...

10004

 

Na 4 porce potřebujeme:

 

  Na masové kuličky:

 

  • 25 dkg mletého vepřového masa (je možné smíchat vepřové s hovězím masem)
  • 1 PL hladké mouky
  • 1 PL strouhanka
  • 0,5 svazku petrželové natě
  • 1 ks vejce
  • sůl dle chuti
  • černý pepř dle chuti - RUBIN
  • 10 dkg hub

  

  Na houbovou omáčku

 

 

Příprava:

masové kuličky:

 

Do větší mísy dáme mleté maso, mouku, nakrájenou petrželovou nať a vejce. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme strouhané houby

(náš tip: do masa nastrouháme pouze třeň hub, plátky klobouků použijeme do omáčky).

Směs zamícháme a poté z ní vytvarujeme kuličky. V případě potřeby přidáme ještě trochu strouhanky.

 

houbová omáčka:

 

Na velké pánvi si rozpustíme máslo a dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli a strouhaný česnek.

Přidáme nakrájené klobouky hub a několik minut je vaříme, dokud se houby lehce nestáhnou a nepustí šťávu. Poté snížíme plamen a posypeme houbový základ mletou paprikou.

Přidáme podle chuti sůl - pepř a zalijeme vývarem. Do omáčky vložíme masové kuličky, které poté vaříme na mírném ohni, přikryjeme je pokličkou po dobu 40 minut je vaříme. Po 20 minutách masové kličky otočíme, aby se uvařily z obou stran.

Mouku smícháme se zakysanou smetanou, poté ji přidáme do omáčky a promícháme. Vaříme ještě několik minut, aby se omáčka trochu zahustila.

 

Servírujeme s noky a můžeme posypat další porcí petrželky.

 

85 minut / příprava: 25 min. + vaření: 60 min.