Bohatá fazolová polévka

2 položek celkem
uzená paprika sladká 100g
81 Kč

chuť: sladká netto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 110 g suroviny a výrobce: 100% maďarský produkt - Szeged uskladněni: na suchém a chladném místě,...

Kód: 10026
Olej z paprikových semínek sladká 250 ml
149 Kč

chuť: sladký netto hmotnost: 250 ml složení: za studena lisovaný 100 % jedlý olej z paprikových semínek suroviny a výrobce: 100% maďarský produkt -...

Kód: 10012
 
  • 2 PL olej z paprikových semínek pálivý - RUBIN

  • 1 ks střední cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 2 PL uzené mleté papriky - RUBIN

  • 2 l vody

  • 3 ks bobkového listu

  • 65 dkg hovězí kližky

  • 3 ks středních rajčat

  • 1 ks sladké papriky

  • 1 ks pálivé špičaté papriky

  • 35 dkg fazolí

  • 3 ks střední mrkve

  • 1 ks střední petržele

  • 1/2 celeru

  • 1 ks střední kedlubny

  • 1 svazek petrželové natě

  • sůl dle chuti

  • čtyřbarevný pepř dle chuti

 

Příprava:

 

Nakrájenou cibuli orestujeme na paprikovém oleji. Poté můžeme přisypat uzenou papriku a česnek. Podlijeme 1,5-2 dl vody a vaříme až se voda vyvaří.

Jakmile je voda vyvařená, osolíme-opepříme, přidáme kmín a pár bobkových listů. Přidáme k tomu na kostky nakrájené hovězí maso a orestujeme.

Můžeme přidat pokrájená rajčata, papriku, dle chuti pálivou papriku a fazole. Nalijeme litr vody a pod pokličkou vaříme 75 minut. Občas kontrolujeme vodu.

Když jsou fazole poloměkké, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, kedlubna a petržel). Znovu přidáme tolik vody, aby ingredience byly pod vodou. Dále vaříme do měkka a dle potřeby doléváme trochou vody.

Horkou polévku podáváme lehce posypanou petrželovou natí.

 

120 minut / příprava: 15 min., vaření: 105 min.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení