Bohatá fazolová polévka

2 položek celkem
uzená paprika sladká 100g
71 Kč

chuť: sladká netto hmotnost: 100 g brutto hmotnost: 110 g suroviny a výrobce: 100% maďarský produkt - Szeged uskladněni: na suchém a chladném místě,...

Kód: 10026
Olej z paprikových semínek sladká 250 ml
135 Kč

chuť: sladký netto hmotnost: 250 ml složení: za studena lisovaný 100 % jedlý olej z paprikových semínek suroviny a výrobce: 100% maďarský produkt -...

Kód: 10012
 
  • 2 PL olej z paprikových semínek pálivý - RUBIN

  • 1 ks střední cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 2 PL uzené mleté papriky - RUBIN

  • 2 l vody

  • 3 ks bobkového listu

  • 65 dkg hovězí kližky

  • 3 ks středních rajčat

  • 1 ks sladké papriky

  • 1 ks pálivé špičaté papriky

  • 35 dkg fazolí

  • 3 ks střední mrkve

  • 1 ks střední petržele

  • 1/2 celeru

  • 1 ks střední kedlubny

  • 1 svazek petrželové natě

  • sůl dle chuti

  • čtyřbarevný pepř dle chuti

 

Příprava:

 

Nakrájenou cibuli orestujeme na paprikovém oleji. Poté můžeme přisypat uzenou papriku a česnek. Podlijeme 1,5-2 dl vody a vaříme až se voda vyvaří.

Jakmile je voda vyvařená, osolíme-opepříme, přidáme kmín a pár bobkových listů. Přidáme k tomu na kostky nakrájené hovězí maso a orestujeme.

Můžeme přidat pokrájená rajčata, papriku, dle chuti pálivou papriku a fazole. Nalijeme litr vody a pod pokličkou vaříme 75 minut. Občas kontrolujeme vodu.

Když jsou fazole poloměkké, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, kedlubna a petržel). Znovu přidáme tolik vody, aby ingredience byly pod vodou. Dále vaříme do měkka a dle potřeby doléváme trochou vody.

Horkou polévku podáváme lehce posypanou petrželovou natí.

 

120 minut / příprava: 15 min., vaření: 105 min.

 

Potřebné produkty k receptům najdete v naší nabídce: